Exclusieve clinics

Wordt zelf de specialist van je eigen training! Altijd al beter willen worden in bepaalde oefeningen? Ook altijd precies willen weten wat er precies gebeurt met je lichaam tijdens een oefening? Sluit je dan aan bij één van de exclusieve clinics van Daily Performance!

 

Fitnessen is door de jaren heen behoorlijk populair geworden. Velen nemen de stap om naar de sportschool te gaan en we hangen in de gewichten. Maar is dit nou de juiste aanpak?

Een belangrijke voetbal, tennis of hockeywedstrijd speel je ook niet zonder dat daarover nagedacht is. Er wordt goed gekeken waar je aan moet werken voordat je überhaupt een goede wedstrijd kan spelen. In de fitness denken veel mensen dat wanneer ze een oefening hebben gezien, dat deze direct over te nemen is. Maar het lichaam beweegt door onze dagelijkse houding. Om een voorbeeld te geven:

Kijken op je telefoon of achter de computer, vaak met een voorovergebogen hoofd;
Lang zittend werk waardoor de bil spier nauwelijks wat hoeft te doen;
Fysiek zwaar werk met lange dagen. Hierdoor gaan we automatisch verkeerd bewegen;
Bankhangen.

 

Door onder andere deze houdingen weet het lichaam vaak niet hoe bepaalde spieren geactiveerd moeten worden. Andere spieren nemen het automatisch over en hierdoor raken ze overbelast.

Zie het zo: wanneer wij samen een opdracht doen waarin jij alles doet en ik niets. Voor mij is dat makkelijk maar voor jou ontzettend zwaar. Jouw energie gaat op en je raakt overbelast. Wanneer er iets aan mij wordt gevraagd weet ik helemaal niet wat de bedoeling is, toch moet het werk gebeuren. Jij neemt het automatisch weer op je, omdat het toch gedaan moet worden. Zo werkt het dus ook in je lichaam! Je beweegt tevens niet op een correcte manier. Dit komt terug bij het uitvoeren van fitness oefeningen.

 

Na het werken toch even gaan fitnessen en een oefening kiezen als een deadlift. Op het eerste gezicht super eenvoudig toch? Dan willen we het liefst de oefening nog een beetje zwaar doen ook, want we komen tenslotte om goed te trainen! Tijdens de uitvoering krijg je het gewicht van A naar B, dat voelt goed en je bent trots op wat je hebt gedaan.

Echter bestaat de kans dat je de gewichten onbewust met de verkeerde spieren van A naar B hebt gebracht. Wat men niet weet is dat een oefening als een deadlift veel coördinatie vergt en niet zo eenvoudig is. Door jarenlang dagelijks verkeerde houdingen aan te nemen is het lichaam niet in staat om zo een complexe oefening gelijk vlekkeloos uit te voeren.

 

In deze clinics neemt Daily Performance de tijd om jou te helpen om de juiste spieren te leren activeren en je techniek flink te verbeteren! Daarnaast maak je kennis hoe effectief oefeningen kunnen zijn als ze goed uitgevoerd worden. Ben jij geïntegreerd om het beste uit jezelf te halen? Dan zie ik jou snel! Meld je hieraan voor een gratis proefles!

 

 

Een aantal ontwikkelde clinics;

Presses & pushes;
Pulls & rows;
Deadlift;
Squat;
Rompstijfheid;
Glutes (bilspier);
 
En nog veel meer!

Staat jouw favoriete oefening er niet tussen? Laat het mij weten en misschien zie je hem binnenkort terug in de lijst!